Fauci: USA on lähenemas koroonaviirusega koos elamise künnisele (2)

BNS
Copy
Anthony Fauci
Anthony Fauci Foto: Zumapress/Scanpix

Ühendriikide juhtiv nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci ütles teisipäeval, et USA on lähenemas Covid-19 kui hallatava haigusega koos elamise künnisele.

Fauci ütles Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringute Keskuses (CSIS) esinedes, et Covid-19 likvideerimine on ebareaalne ning koroonaviiruse omikronvariant leiab oma enneolematult tõhusa levimisega praktiliselt igaühe.

Ta märkis, et koroonaviirust ei saa kuidagi välja juurida, arvestades selle nakkavust, kalduvust muteeruda uuteks variantideks ning suurt vaktsineerimata inimeste hulka.

Praegused koroonavaktsiinid kaitsevad hästi raskete haigusjuhtude eest, kuid vaktsiinide tõhusus nakatumiste vastu on langenud.

Fauci sõnul jõuab riik loodetavasti uude etappi, kus on kogukonnas piisavalt kaitset, piisavalt kättesaadavad ravimid, et kui keegi nakatub ja on kõrges riskigrupis, on väga kerge seda isikut ravida.

Ta rõhutas samas, et ajal, mil riigis registreeritakse ligi miljon nakatumist ööpäevas, haiglates on ligi 150 000 inimest ja iga päev sureb üle 1200 koroonahaige, ei ole riik veel selles punktis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles