ÜLEVAADE ⟩ NATO peasekretär pärast kõnelusi Venemaaga: «Venemaa on agressor, mitte Ukraina» (1)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (keskel) juhatab eile Brüsselis alliansi peakorteris Vene asevälisministrit Aleksandr Gruškod (paremal) tema kohale. 
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (keskel) juhatab eile Brüsselis alliansi peakorteris Vene asevälisministrit Aleksandr Gruškod (paremal) tema kohale. Foto: OLIVIER HOSLET/AFP/SCANPIX

NATO ja Venemaa jõudsid kokkuleppele, et erimeelsustest hoolimata tuleks kõnelusi jätkata, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg eile pärast Brüsselis toimunud NATO-Vene nõukogu istungit, rõhutades, et riikide suveräänsus on ülimuslik.

«See on positiivne märk, et kõik NATO liitlased ja Venemaa sama laua taha maha istusid,» leidis NATO ülem, kelle sõnul olid kõnelused asjalikud, kuid ta nentis, et igasugused läbirääkimised Ukraina teemal ei saagi kerged olla.

«NATO liitlastel ja Venemaal on Ukraina küsimuses märkimisväärsed eriarvamused, kuid ajal, mil pingeid on palju, on väga tähtis, et me kohtuksime,» sõnas Stoltenberg ajakirjanikele. «Samas ei tee me kompromisse riikide suveräänsuse küsimuses ning tõstatasime teemana ka Vene vägede kohalolu Ukrainas, Gruusias ja Moldovas.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles