Saksa president teatas tagasiastumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa president Christian Wulff 12. jaanuaril.
Saksa president Christian Wulff 12. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Skandaalide keskmesse sattunud Saksa president Christian Wulff teatas täna tagasiastumisest.

«Ma astun täna tagasi liidupresidendi ametikohalt, et vabastada see järeltulijale nii kiiresti kui võimalik,» teatas Wulff (52) oma tänases telepöördumises, vahendas uudisteagentuur AFP.

Wulffi sõnul vajab Saksamaa presidenti, kellel oleks Saksa kodanike lai toetus.  «Viimastel päevadel ja nädalatel toimunud arengud näitavad, et see usaldus ja seetõttu ka mu tulemuslikkus on saanud kahjustada.»

«Sel põhjusel pole enam võimalik täita presidendiameti kohuseid nii kodumaal kui ka välismaal viisil, nagu seda tuleb teha,» lisas Wulff. «Ma olen teinud vigu, kuid ma olen alati olnud aus.»

Eile teatasid prokurörid, et nõuavad presidendilt puutumatuse äravõtmist, et uurida süüdistusi, et ta on oma ametivolitusi kuritarvitanud.

Euroala võlakriisiga võitleva kantsler Angela Merkeli jaoks on tegemist uue sisepoliitilise peavaluga, sest Alam-Saksi liidumaa tollase juhi Wulffi valis ta 2010. aastal presidendikandidaadiks välja isiklikult.

Merkel jättis kriisi pärast ära oma tänase visiidi Rooma, kus ta pidi kohtuma peaminister Mario Montiga.

Wulffile on saatuslikuks saanud pea igapäevased süüdistused Saksa meedias, et ta võttis liidumaa juhina töötades meelehead.

Saksa presidendi kohuseid täidab Wulffi tagasiastumise järel ajutiselt senine Saksa parlamendi ülemkoja Bundesrati president Horst Seehofer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles