Egiptlanna tantsuvideo tõi kaasa lahutuse, vallandamise ja vihase arutelu naiste õiguste üle

, AFP ajakirjanik
Copy
Naised Kairo tänaval. Valdav osa noori naisi on kogenud riigis ahistamist. Pildil olevad naised pole kõnealuse looga seotud.
Naised Kairo tänaval. Valdav osa noori naisi on kogenud riigis ahistamist. Pildil olevad naised pole kõnealuse looga seotud. Foto: Ahmed Gomaa / Xinhua / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Pärast seda, kui Egiptuse tantsivast kolme lapse emast internetti postitatud video läks kulutulena levima, otsustas abikaasa nõuda lahutust ja tööandja ta lahti lasta, mis on riigis toonud kaasa terava debati naiste õigustest.

Lühike mobiiltelefoniga salvestatud video näitab pearätti, pükse ja pikkade varrukatega pluusi kandvat 30-aastast algkooliõpetajat Aya Youssefi tantsimas koos kolleegidega ja nautimas jõekruiisi Niilusel.

Selle kuu hakul postitatud video on lõhestanud aga Egiptuse avaliku arvamuse. Osa naise kriitikuid süüdistavad teda konservatiivse moslemiühiskonna väärtuste eiramises, samas kui teised väljendavad Youssefiga solidaarsust.

Hiljutises eratelekanalile antud usutluses ütles vastuolu keskmesse sattunud Youssef ise, et ta oli reisil tundnud end õnnelikuna ning tema liigutused videol olid spontaansed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles