Kogemata operaatori tapnud Baldwin loovutas võimudele oma mobiiltelefoni

Copy
Näitleja Alec Baldwin.
Näitleja Alec Baldwin. Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

USA filmistaar Alec Baldwin andis reedel oma mobiiltelefoni üle ametivõimudele, mis uurivad filmi «Rust» («Rooste») võtteplatsil operaatori surmaga lõppenud tulistamist.

Näitleja hoidis New Mexicos oktoobris filmitava vesterni proovivõtete ajal käes Colti revolvrit, kui sellest väljunud kuul Halyna Hutchinsi tappis.

Politsei, mis uurib, kuidas sai lahingmoon võtteplatsile, taotles detsembri keskel Baldwini telefoni üleandmist, kuna selles võib olla tõendeid, mis võivad olla uurimise jaoks olulised.

Baldwin loovutas oma iPhone'i New Yorgi osariigi Suffolki maakonna korrakaitsjaile.

Nad koguvad seadmest teavet ja edastavad oma leiud New Mexico osariigi võimudele, ütles Santa Fe šerifibüroo pressiesindaja AFP-le.

Uurijate sõnul soovivad nad vaadata filmi «Rust» produtsendi ja näitleja Baldwini tekstisõnumeid ja meilivahetust seoses selle projektiga.

Tema telefoni läbiotsimismääruse kohaselt oli Baldwin vahetanud filmi relvatehnikuga e-kirju stseenis kasutatava relva tüübi kohta.

Baldwini kirjavahetust oma advokaadi ja naisega võimudele üle ei anta.

Näitleja postitas nädalavahetusel internetti video, milles eitas väiteid koostöö vältimisest juurdlusega.

Prokurörid ei ole tragöödiaga seoses veel kellelegi kriminaalsüüdistust esitanud. Baldwini sõnul oli talle öeldud, et relv ei sisalda lahingmoona. Ta lisas, et Hutchins oli palunud tal relva enesele suunata ja et päästikule ta ei vajutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles