Ukraina sõnul viitavad märgid Venemaa osalusele häkkerirünnakus

Copy
Häkkerid panid Ukraina välisministeeriumi lehele ukraina-, vene- ja poolakeelse sõnumi, mille tekstist võis järeldada, et rünnak oli reageering Ukraina läänemeelsele poliitikale.
Häkkerid panid Ukraina välisministeeriumi lehele ukraina-, vene- ja poolakeelse sõnumi, mille tekstist võis järeldada, et rünnak oli reageering Ukraina läänemeelsele poliitikale. Foto: Pavlo Gonchar/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ukraina osutas reedel, et on avastanud vihjeid selle kohta, et Venemaa võis olla küberrünnaku taga, mis viis rivist välja valitsuse veebilehed.

«Uurimine kestab, kuid Ukraina julgeolekuteenistuse andmeil on mõningaid märke, mis viitavad sellele, et massilise küberrünnaku taga valitsuse veebilehtedele võivad olla Vene eriteenistustega seotud häkkerirühmitused,» kirjutas Twitteris välisministeeriumi pressiesindaja Oleg Nikolenko.

Julgeolekuteenistus SBU märkis, et kokku rünnati ööl vastu reedet enam kui 70 valitsuse saiti, kuid nende sisu ei muudetud ning isikuandmete leket ei toimunud. Pärast rünnakut jätkas enamik veebiressursse tööd.

Rünnaku tõttu olid maas valitsuse, välisministeeriumi, eriolukordade ministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi veebikülg.

Esialgu ei ole keegi rünnakut omaks võtnud.

Näiteks oli välisministeeriumi veebiküljel oli ajutiselt ukraina-, vene- ja poolakeelne sõnum, mille tekstist võis järeldada, et rünnak oli reageering Ukraina läänemeelsele poliitikale.

«Ukrainlased! Kõik teie isikuandmed on kustutatud ja neid ei ole võimalik taastada. Kogu info teie kohta on muutunud avalikuks, kartke ja oodake halvimat!»

Venemaa on koondanud Ukraina piirile tanke, suurtükke ja kümneid tuhandeid sõdureid ning lääs süüdistab Moskvat sissetungi kavandamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles