Kasahstani prokuratuuri teatel hukkus rahutustes 225 inimest

Copy
Märulipolitsei Almatõs.
Märulipolitsei Almatõs. Foto: Vasily Krestyaninov/AP/Scanpix

Kasahstani rahutustes, mis said alguse rahumeelsest protestist kütuse hinnatõusu vastu, hukkus 225 inimest, teatas täna prokuratuur. Arv on märksa suurem kui varem teada antud 164.

«Eriolukorra vältel toimetati morgi 225 inimese surnukehad, neist 19 olid korrakaitsjad ja sõjaväelased,» ütles prokurör Serik Šalabajev.

Teised olid «relvastatud bandiidid, kes osalesid terrorirünnakus», lisas ta. «Kahjuks on terroriaktide ohvriteks langenud ka tsiviilisikud.»

Kasahstan oli varem ka kinnitanud, et ohvreid oli vähem kui 50, kellest 26 olid väidetavalt «relvastatud kriminaalid» ja 18 julgeolekutöötajad. Eelmisel nädalal anti ametliku Telegrami kanali kaudu teada suurem ohvrite arv, 164 inimest.

Terviseministeeriumi kõneisik Asel Artakšinova ütles, et haiglates on ravil üle 2600 inimese, neist 67 on raskes seisundis.

Šalabajevi sõnul sai rahutustes viga ühtekokku 4578 inimest, neist 3393 korrakaitsjad.

Kasahstani võimud on süüdistanud vägivallas bandiite ja rahvusvahelisi terroriste, kes väidetavalt kaaperdasid riigi lääneosas alguse saanud protestid, viies need riigi suurimasse linna Almatõsse.

Rahutusi maha suruma kutsutud Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) väed asusid neljapäeval Kasahstanist lahkuma.

Kasahstani rahutustes, mis said alguse rahumeelsest protestist kütuse hinnatõusu vastu, hukkus 225 inimest, teatas laupäeval prokuratuur. Arv on märksa suurem kui varem teada antud 164.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles