Trump esines üle pika aja taas suurema rahvahulga ees (11)

Copy
Endine USA president Donald Trump esinemas 15. jaanuaril Arizona osariigis Florence'is.
Endine USA president Donald Trump esinemas 15. jaanuaril Arizona osariigis Florence'is. Foto: Ross D. Franklin / AP / Scanpix

Eelmine USA president Donald Trump esines laupäeval üle pika aja taas suurema rahvahulga ees, korrates Arizona osariigis Florence'is oma väiteid presidendivalimiste pettuse kohta.

Trumpi lojalistidel olid kaasas lipud «Trump 2020» ja «Trump 2024».

Trump ei andnud pressikonverentsi 6. jaanuaril, Kapitooliumi tormijooksu aastapäeval. Arizona on tema esimene suurem esinemine alates oktoobrist.

«Me võitsime need valimised. Me võitsime need suurelt,» väitis Trump. «Radikaalsed demokraadid tahavad muuta USA kommunistlikuks riigiks.»

Vabariiklasest Trump sõnas varem, et kavatseb arutada väidetavat pettust 2020. aasta valimistel, meediat, Afganistani ja muud.

Trump, kes blokeeriti Twitterist, on pärast ametist lahkumist hoidnud USA poliitikamaastikul madalat profiili, kirjutas AFP. Kuid tema mõjuvõimu on tunda vabariiklaste seas, kus Trumpi ideede järgimine (või vähemalt avalikult mitte nende ründamine) on tihti oluline rahvasaadikutele, kes tahavad püsida oma kohal kongressis või osariikide rahvaesindustes.

Florence'is peetav rahvakogunemine näitab, kui populaarne 2016. aastal demokraadi Hillary Clintoni ees presidendiks saanud Trump on praegu.

Trump sarjas president Joe Bideni kõnet, mille riigipea pidas Trumpi poolehoidjate tormijooksu aastapäeval ja nimetas seda muu hulgas poliitiliseks teatriks.

Trump tegi kohe pärast Bideni kõnet avalduse ja süüdistas riigipead katses Ameerikat veelgi enam lõhestada.

«Biden kasutas täna minu nime, et püüda Ameerikat veelgi rohkem lõhestada,» ütles Trump oma avalduses.

Trump ütles, et hoopis Biden püüdis aasta tagasi oma huvides takistada presidendivõimu rahumeelset üleandmist.

«Nad levitasid neli aastat minu ja Venemaa kohta valede võrku, et püüda 2016. aasta valimisi ümber lükata, ja nüüd valetavad ka selle kohta, kuidas nad sekkusid ka 2020. aasta valimistesse,» ütles Trump.

«Ärge kunagi unustage 2020. aasta presidendivalimiste kuritegu. Ärge kunagi alla andke!» lisas endine riigipea.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles