Tonga vulkaanipurse lõikas saareriigi maailmast ära ja surmas inimesi Peruus

Postimees
Copy
Hunga Tonga Hunga Ha’apai vulkaani purse paiskas laupäeval õhku sedavõrd võimsa tuhapilve, ete vaatluslende Tonga kohal purustuste tuvastamiseks ei saanud teha ka veel eile.
Hunga Tonga Hunga Ha’apai vulkaani purse paiskas laupäeval õhku sedavõrd võimsa tuhapilve, ete vaatluslende Tonga kohal purustuste tuvastamiseks ei saanud teha ka veel eile. Foto: Jaapani Riiklik Informatsiooni- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Instituut/AP/Scanpix

Tongal üleeile võimsa veealuse vulkaanipurske järel vallandunud tsunami põhjustas saareriigi pealinnas märkimisväärseid purustusi, kuid olukorrast eile veel täit ülevaadet polnud, sest tuhapilv takistas vaatluslende asulate kohal, mis võisid jääda hiidlainete alla.

Kui Tongal surnutest ja vigastatutest teateid polnud, siis Peruu meedia teatel uppus Lõuna-Ameerika riigis kaks inimest tsunamis.

Uus-Meremaa peaministri Jacinda Arderni sõnul polnud eilseks Tongal saadud ühendust rannikualadega pealinnast Nuku’alofast kaugemal, vahendas The Guardian. «Nuku’alofa on kaetud paksude vulkaanitolmu pilvedega, aga muidu on olukord rahulik ja stabiilne,» lausus Ardern pressikonverentsil, lisades siiski, et linnas napib tuhareostuse tõttu puhast vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles