Postimees Strasbourgis ⟩ Europarlament alustas uut hooaega nukra tseremooniaga

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Euroopa Ülemkogu president Charles Michel meenutab Euroopa Parlamendi presidenti David Sassolit, kes suri terviseprobleemide tõttu 11. jaanuaril. 
Euroopa Ülemkogu president Charles Michel meenutab Euroopa Parlamendi presidenti David Sassolit, kes suri terviseprobleemide tõttu 11. jaanuaril. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/Scanpix

Mustad näomaskid ja lipsud, üksikud valged roosid saadikukohtadel, nukraid viise mängiv keelpillikvartett ning veekalkvel silmad avasid eile europarlamendi 2022. aasta esimese istungi Strasbourgis.

Istungjärgu juhataja kõnepuldis istus europarlamendi Malta konservatiivist asepresident Roberta Metsola. Veel paari kuu tagustes kuulujuttudes peeti võimalikuks, et just sel nädalal ristab maltalanna europarlamendi presidendi koha pärast piike seni seda ametit pidanud Itaalia sotsi David Sassoliga.

Nüüd võttis Metsola oma musta näomaski eest aga hoopis selleks, et juhatada sisse Sassoli mälestustseremoonia. «David oli üks meie seast. Ta oli suure visiooni ja suurte tõekspidamistega inimene. Nii inimese kui ka poliitikuna,» sõnas ta.

«Saatus nägi ette, et ta sai selle parlamendi presidendiks eriti keerulisel hetkel,» meenutas Metsola, kuidas Sassoli suutis hoida europarlamenti töös ajal, kui suur osa Euroopast on pandeemiahirmus kohustuslikult kodudesse suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles