Häkkerid korraldasid Ukraina veebilehtedele uue küberrünnaku

Copy
Häkker.
Häkker. Foto: www.freepik.com

Ukraina riiklik eriside ja infokaitse teenistus teatas esmaspäeval uutest küberrünnakutest, mis on sarnased 14. jaanuari rünnakutele ja mille sihiks olid riiklike organisatsioonide kodulehed.

«Täna kell 8.00 hakkas ProZorro Infobox foorumi veebileht näitama sarnaseid sõnumeid kui need, mida kasutati 14. jaanuari küberrünnakus meie riigi veebilehtedele. Veebileht võeti maha ja eksperdid alustasid uurimist ning töötavad selle nimel, et foorumi töö võimalikult kiiresti taastada,» teatas infokaitse teenistus oma veebilehel.

ProZorro Infobox foorum on eraldi süsteem, mis pole seotud ProZorro hankeplatvormiga.

«Olemasoleva info kohaselt ei saanud ei ProZorro Infoboxi foorum, ega ProZorro portaal ise kahjustada. Avalike hangete süsteem töötab normaalselt,» kinnitas teenistus.

14. jaanuari varahommikul tabas Ukraina valitsuse veebilehti üleilmne küberrünnak. Ukraina valitsuse, välisministeeriumi, riigi häirekeskuse, haridus- ja teadusministeeriumi ning energiaministeeriumi veebilehed olid kõik maas.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) koos riikliku eriinfoteenistuse ja küberpolitseiga uurivad juhtunut. SBU andmeil rünnati enam kui 70 riigiasutuse veebilehti, millest kümmet tabas seadusevastane sekkumine.

SBU kinnitas, et uurib Vene julgeolekuteenistuste seotust rünnakuga.

«Praegu võime öelda, et on teatud signaale, mis näitavad, et rünnaku taga olid vene eriteenistustega seotud häkkerite rühmitused.» Kõik intsidendiga seotud üksikasjad on dokumenteeritud osana SBU avatud kriminaalkaasusest.

Veebilehed loonud ettevõtte koduleht on pärast küberrünnakut endiselt maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles