Belgia määras vietnamlasele 15 aastat vangistust seoses migrandiveoki tragöödiaga

Copy
Long Nguyen ja Vo Van Hong kohtuistungil Belgias Brugges 19. jaanuar 2022.
Long Nguyen ja Vo Van Hong kohtuistungil Belgias Brugges 19. jaanuar 2022. Foto: KURT DESPLENTER/AFP/Scanpix

Belgia kohus mõistis kolmapäeval 15 aastaks vangi vietnamlase, kes juhtis 39 migrandi surma põhjustanud inimkaubitsejate jõuku.

Vo Van Hong (45) mõisteti süüdi Belgiast alguse saanud operatsioonis, mille tulemusena leiti 2019. aasta oktoobris ühest Suurbritannia tööstuspargist surnukehi täis veoauto.

Vähemalt 15 veoautos surnud 39 inimesest olid käinud läbi Belgias tegutsenud inimkaubitsejate võrdustiku käest, millel oli Brüsseli Anderlechti linnaosas kaks maja, kus peeti Suurbritanniasse saadetavaid migrante.

2019. aasta 23. oktoobril leiti Inglismaalt Graysi linna tööstuspargist külmutusveok 39 vietnamlase surnukehaga. Veok oli tulnud Belgiast Zeebruggest.

Ohvrid olid 31 meest ja kaheksa naist vanuses 15-44 aastat ning nad olid surnud lämbumise ja ülekuumenemise tagajärjel.

Nii Suurbritannias kui Vietnamis on mitu kahtlusalust juba vangi mõistetud, Prantsusmaal on esitatud süüdistus veel 26 inimesele, keda ootab kohus.

Belgias oli Vo üks 23 kahtlusalusest, kes 2020. aasta mais kohtu alla anti. Nende seas on nii belglasi kui vietnamlasi, enamik tõenäoliselt inimkaubitsejate võrgustiku liikmed.

Prokuratuuri sõnul spetsialiseerus väga hästi organiseeritud jõuk inimeste esmalt Euroopasse ja seejärel Suurbritanniasse toimetamisele, mille eest kasseeriti igalt inimeselt sisse 24 000 eurot, kirjutas AFP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles