Inglismaa hakkab uljalt koroonapiiranguid tühistama

Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson 19. aprillil 2021 Wolverhamptoni pubis The Mount Tavern maski ja õllekese tagant kaamerasse vaatamas.
Suurbritannia peaminister Boris Johnson 19. aprillil 2021 Wolverhamptoni pubis The Mount Tavern maski ja õllekese tagant kaamerasse vaatamas. Foto: JACOB KING/AFP

Briti peaminister Boris Johnson ütles kolmapäeval, et suurem osa Inglismaal koroonapandeemia tõttu kehtestatud piiranguist tühistatakse 27. jaanuarist.

Briti peaminister Boris Johnson andis selle sõnumiga analüütikute hinnangul märku, et ta on valmis Ühendkuningriigil laskma viirusega rahulikult koos elada.

Inimesed ei pea enam siseruumides maski kandma, kodus töötama ega avalikesse kohtadesse, nagu ööklubid, sisenemiseks vaktsineerimistõendit näitama, ütles Johnson parlamendile, tutvustades uusi leevendusi.

Johnson rääkis ka võimalusest eemaldada kohustuslik eneseisolatsiooni nõue inimestel, kes on saanud positiivse koroonatesti tulemuse. Kui seni oli eneseisolatsiooni nõude rikkumise eest võimalik määrata kuni 10 000 naela trahvi, siis praegu arutab valitsus, kas see nõue on enam asjakohane ning kaalub võimalust eneseisolatsioon üldse ära kaotada.

Praegused koroonapiirangud aeguvad Inglismaal 24. märtsil. Johnson sõnas, et ei plaani neid uuendada ning üritab piirangud lõpetada plaanitust varem.

Piirangute tühistamine saab teoks tänu edukale vaktsineerimisprogrammile, ütles Johnson.

Johnsoni pressiesindaja sõnul on julgustavaid märke sellest, et nakatumiste arv on kogu riigis vähenemas, kuid siiski on tervishoiusüsteem veel endiselt suure surve all, sest haiglas on palju patsiente – ainuüksi Inglismaal üle 16 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles