Postimees Strasbourgis ⟩ Macron hakkas taas rääkima vajadusest Venemaaga dialoogi pidada (8)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni sõnul on ta dialoogi Venemaaga kaitsnud aastaid. «Euroopa vajab seda dialoogi,» kinnitas Macron eile Strasbourgis Euroopa Parlamendile.
Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni sõnul on ta dialoogi Venemaaga kaitsnud aastaid. «Euroopa vajab seda dialoogi,» kinnitas Macron eile Strasbourgis Euroopa Parlamendile. Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

Mullu suvel Euroopa Ülemkogul Venemaaga tippkohtumise korraldamist nõudnud Prantsusmaa president Emmanuel Macron rääkis eile europarlamendis, et Moskvaga tuleb dialoogi pidada.

Strasbourgis peetud europarlamendi täiskogu ette astus Macron selleks, et tutvustada Prantsusmaa eesistumise plaane. Tema kõne mõjus kontrastina järgmisena sõna saanud Euroopa Komisjoni asepresidendi Maroš Šefčoviči ja Euroopa Rahvapartei (EPP) fraktsiooni juhi Manfred Weberi omadega.

Kui nii Šefčovič kui ka Weber alustasid praegu Euroopa idapiiril olukorda pingestava Venemaa küsimusest, siis Macroni sõnavõtus jäi see küsimus üsna mitmendajärguliseks. Isegi ELi välispoliitikast rääkinud osas kõneles ta enne Aafrikast, Vahemerest, Lääne-Balkanist ja Ühendkuningriigist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles