Emeriitpaavsti süüdistatakse lapsi pilastanud jumalasulaste ametisse jätmises

Copy
Münchenisse täna pargitud mikrobussi küljes olev plakat heidab emeriitpaavstile Benedictusele (kodanikunimega Josef Ratzinger), Müncheni ja Freisingi peapiiskopile kardinal Reinhard Marxile ja Kölni peapiiskopile kardinal Rainer Maria Woelkile ette laste kuritarvitamise juhtumite tähelepanuta jätmist.
Münchenisse täna pargitud mikrobussi küljes olev plakat heidab emeriitpaavstile Benedictusele (kodanikunimega Josef Ratzinger), Müncheni ja Freisingi peapiiskopile kardinal Reinhard Marxile ja Kölni peapiiskopile kardinal Rainer Maria Woelkile ette laste kuritarvitamise juhtumite tähelepanuta jätmist. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix

Saksamaal täna avalikustatud raporti kohaselt vaatas eelmine paavst Benedictus XVI läbi sõrmede neljale laste kuritarvitamise juhtumile ajal, mil ta oli Müncheni ja Freisingi peapiiskop.

Praegu 94-aastane paavst Benedictus, kodanikunimega Josef Ratzinger, oli sealne peapiiskop aastatel 1977–1984.

Emeriitpaavst ise eitab igasugust vastutust Saksamaa katoliku kirikus toimunud kuritarvituste eest, ütles kiriku tellimusel pilastamisjuhtumeid uurinud Westpfahl Spilker Wastli õigusbüroo jurist Martin Pusch, kes lisas, et ekspertide leiud ei kinnitanud aga seda seisukohta.

Puschi sõnul polnud tuvastatav Benedictuse huvi kuritarvitamise ohvrite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles