Rootsi leevendas tööjõupuuduse tõttu karantiinireegleid

Copy
Restoran Stockholmis.
Restoran Stockholmis. Foto: STEFAN JERREVANG

Rootsi leevendas neljapäeval karantiinireegleid, et saada jagu tööpuudusest mitmes valdkonnas, mille on põhjustanud koroonaviiruse omikrontüve jõuline levik.

«Nakatumistase toob tööjõupuuduse ohu ja tõsised tagajärjed ühiskonnale elutähtsates teenustes,» ütles Rootsi rahvaterviseamet.

Nüüdsest peab inimene, kelle leibkonnas on keegi positiivse koroonaproovi andnud, jääma koju viieks päevaks senise seitsme asemel.

Kolme doosiga vaktsineeritud, viimase kolme kuu jooksul COVID-19 läbi põdenud või elutähtsates valdkondades töötavad inimesed ei pea üldse karantiini jääma.

Terviseameti hinnangul ei tohiks reeglite muutmine nakkuse levikut oluliselt suurendada.

Rootsis, nagu teisteski Euroopa riikides, on omikrontüvi löönud nakatumisnäitajad lakke. Näiteks kolmapäeval tuvastati 10,3 miljoni elanikuga riigis ligi 40 000 nakatumist.

«Meie hinnangul on suurel osal elanikkonnast oht lähinädalatel nakkus saada,» ütles terviseameti esindaja Sara Byfors pressikonverentsil.

Kehtima jäävad aga piirangud nagu kodus töötamine, suhtlusvahemaa ja maskid ühistranspordis.

Rootsi ei rakendanud koroonapandeemia algfaasis rangeid meetmeid nagu paljud teised riigid. Koolid jäid lahti, aga piirati siiski vanadekodude külastamist ning avalike kogunemiste rahvaarvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles