Hiina tõotab halastamatut võitlust korruptsiooniga

Copy
Hiina Kommunistliku Partei poliitbüroo alalise komitee istung 19. jaanuaril.
Hiina Kommunistliku Partei poliitbüroo alalise komitee istung 19. jaanuaril. Foto: Liu Weibing/Xinhua via ZUMA Press / Scanpix

Hiina tõotab halastamatutu võitlust korruptsiooniga tehnoloogiasektoris, nähtub neljapäeval avaldatud Kommunisliku Partei distsiplinaarkomisjoni kommünikeest.

Teate põhjal ei ole võimudel kavas tõmmata koomale juurdlusi, mis algatati eelmisel aastal tehnoloogiasektoris, ega käimasolevat jahti korruptsioonile, mis on maksnud koha mitmele kõrgele poliitikule ja mõjukale magnaadile.

Riikliku uudisteagentuuri Xinhua edastatud kommünikees hoiatatakse, et võimud karistavad igasuguse korruptsiooni eest seoses «kapitali reeglitevastase laiendamisega» eri majandussektorites ning lõikavad läbi sidemed võimu ja kapitali vahel.

Peking ei ilmuta halastust nende vastu, kes on seotud poliitiliste jõukude ja kitsaste ringide ning huvidega parteis, öeldakse avalduses ning hoiatatakse, et uurimata ei jää ka korruptsioon finantssektoris ja riigile kuuluvates ettevõtetes.

Kriitikute väitel teenib Hiina korruptsioonivastane kampaania president Xi Jinpingi huve ning on aidanud alates tema võimuletulekust 2013. aastal kõrvaldada tema poliitilisi vastaseid.

Kolmapäeval andis Hiina riigitelevisioon eetrisse saate, milles vihjati tehnoloogiahiiu Alibabaga seotud Ant Groupi seotusele korruptsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles