Lavrov: USA vastab Moskva nõudmistele järgmisel nädalal kirjalikult (6)

Copy
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov Genfis enne läbirääkimisi 21. jaanuar 2022.
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov Genfis enne läbirääkimisi 21. jaanuar 2022. Foto: Alex Brandon/Pool via REUTERS/Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et Washington nõustus andma järgmisel nädalal Moskva julgeolekunõudmistele kirjaliku vastuse.

Lavrov kohtus Ukraina olukorra arutamiseks reedel Genfis USA välisministri Antony Blinkeniga.

«Me jõudsime kokkuleppele, et me saame järgmisel nädalal kõigile oma nõudmistele kirjaliku vastuse,» ütles Lavrov pärast kohtumist.

Kõnelused Blinkeniga olid «otsekohesed», ütles Lavrov.

«Antony Blinken nõustus, et meil peaks olema mõistlik dialoog ning ma loodan, et emotsioonid vähenevad,» ütles Vene välisminister.

Venemaa pole «kunagi» ähvardanud «Ukraina rahvast», ütles Lavrov. Moskva on mures «mitte kujutletavate ohtude, vaid tõeliste faktide pärast», ütles Lavrov lisaks. See hõlmab ka Lääne relvade ja sõjaväeinstruktorite saatmist Ukrainasse.

Pärast seda, kui Venemaa saab USA vastuse oma nõudmistele, siis peetakse «meie tasemel» veel üks diplomaatiline kohtumine, ütles ta.

Liiga vara on rääkida tippkohtumisest presidentide Joe Bideni ja Vladimir Putini vahel.

«Ma ei saa öelda, kas me oleme õigel teel. Me teame, kui me saame vastuse,» ütles Lavrov.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles