Lavrov jäi Blinkeniga kohtumise järel ootama USA kirjalikku vastust nõudmistele (1)

Postimees
Copy
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja tema Venemaa kolleeg Sergei Lavrov eile Genfis enne poolteist tundi kestnud kohtumist, kus arutati Ukraina julgeolekut ja Venemaa esitatud nõudmisi läänele.
 
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja tema Venemaa kolleeg Sergei Lavrov eile Genfis enne poolteist tundi kestnud kohtumist, kus arutati Ukraina julgeolekut ja Venemaa esitatud nõudmisi läänele.  Foto: Alex Brandon/POOL/AFP/Scanpix

Kremli pealekäimise kiuste läks USA välisminister Antony Blinken eile Genfis peetud kohtumisele oma Venemaa ametikaaslase Sergei Lavroviga ilma kirjaliku vastuseta Moskva julgeolekunõudmistele, kuid keskustelu järel lubas Washington oma seisukohti sisaldav dokument esitada tuleval nädalal.

«Me ei oodanud täna (eile – toim) suuri läbimurdeid, aga ma usun, et nüüd on meie ees selge teerada, mõistmaks teineteise muresid ja positsioone,» ütles Blinken pärast ligi kaks tundi kestnud kohtumist ajakirjanikele, kirjeldades jutuajamist Lavroviga otsekohese ja sisulisena.

Järgmisel nädalal Moskvale esitatav dokument ei ole Blinkeni sõnul otsene vastus Venemaa läinud kuul esitatud nõudmisele peatada NATO laienemine ning viia väed välja kõigist Ida-Euroopa riikidest, mis on ühinenud alliansiga pärast 1997. aastat, vahendas AFP. Washington kavatseb puudutada selles kirjalikult ka endale olulisi küsimusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles