Brüsselis protestisid tuhanded inimesed koroonameetmete vastu

Copy
Koroonameetmete vastane meeleavaldus Brüsselis 23. jaanuaril 2022.
Koroonameetmete vastane meeleavaldus Brüsselis 23. jaanuaril 2022. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / Scanpix

Tuhanded inimesed marssisid pühapäeval läbi Belgia pealinna Brüsseli, protesteerides koroonameetmete vastu.

AFP ajakirjanike sõnul tundus seekordne osalejate arv suurem, kui varasematel meeleavaldustel, mis läbi Brüsseli Eurooa Liidu peakorteri suunas on liikunud ja mille käigus on toimunud ka kokkupõrkeid politseiga.

Protestijad kandsid plakateid, millel hurjutati Belgia peaministrit Alexander De Crood ning koroonapassi, mida on vaja paljudesse kohtadesse sisenemisel.

Ürituse korraldajad, kelle hulgas olid ka vabaühendused «Meeleavaldused vabaduse nimel» ja «Eurooplased vabaduse nimel», kutsusid osalema inimesi ka teistest ELi liikmesriikidest.

Rahva hulgas oli näha Hollandi, Rumeenia ja Poola lippe.

«See, mis on toimunud alates 2020. aastast, äratas inimesi korruptsiooni osas,» ütles Francesca Fanara, kes oli saabunud Lille'ist Prantsusmaa põhjaosas. «Tulin selleks, et marssida koos.»

«See on tervishoiu diktatuur,» ütles Adolfo Barbosa Portugalist. «Neid inimesi siin nähes läheb süda soojaks.»

Hoolimata kiiresti levivast ja äärmiselt nakkavast omikronvariandist püüavad mõned valitsused piiranguid leevendada.

EL-i tervishoiuamet kinnitas reedel, et omikrontüvi on muutunud praeguseks valdavaks EL-is ja seda ümbritsevates riikides.

Belgias tuvastati viimase nädalaga üle 60 000 uue nakkusjuhu, võimud nimetasid seda «tsunamiks».

Kuid kuna omikronist põhjustatud sümptomid on leebemad ning vaktsineerituse tase on kõrge, tähendab see, et tervishoiusüsteemid pole varasemate viiruselainetega võrreldes sama suure koorma all.

De Croo ütles reedel, et restoranid ja baarid võivad pikendada oma lahtiolekuaegu, ent ööklubid jäävad endiselt suletuks.

Prantsusmaa teatas, et alustab viirusepiirangute leevendamisega 2. veebruarist. Teade järgnes võimude kinnitusele, et on «julgustavaid märke» selle kohta, et omikroni nakkustelaine on järele andmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles