Advokaat: pussitaja palub oma teo pärast vabandust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjad ja lilled mõrvpaigaks olnud lasteaia juures
Mänguasjad ja lilled mõrvpaigaks olnud lasteaia juures Foto: AFP / Scanpix

Belgias Dendermonde`is kolm inimest tapnud mees nõustus rääkima möödunud nädalal toime pandud kuriteost.

20-aastase Kim De Gelderi advokaadi kinnitusel  palub noor kurjategija kahe beebi ja ühe hooldaja tapmise pärast vabandust, kirjutab AFP.

«Ta mõistis kui ebainimlik ta tegu oli. Kuid tema jaoks on liiga hilja tehtut kahetseda,» lausus advokaat Jaak Haentjes.

Siiani on De Gelder keeldunud Belgia ametivõimudele selgitusi andmast. Mees lõhkus vaikimise sellega, et nõustus lõpuks rääkima oma advokaadiga.

«See oli konstruktiivne jutuajamine ta elust ja ka sellest juhtumist. Põhjus, miks ta valis oma ohvriteks imikud, jäi siiski veel mõistatuseks. Tahan teada, miks ta lapsed tappis. Ta on valmis koostööks,» lisas Haentjes.

Prokurör Christian Du Four teatas, et De Gelderit kahtlustatakse seotuses veel teise sellel kuul tehtud mõrvaga. Beverenis leiti 16. jaanuaril oma kodust 73-aastane naine, kes oli samuti surnuks pussitatud.

Uurijate sõnul viitavad mitmed asjaolud, et need kaks juhtumit on seotud. Mõlemad mõrvad toimusid reedesel päeval ja samal kellaajal.

Arreteeritu on siiani eitanud eaka naise tapmist. De Gelderile esitati süüdistus 6- ja 9-kuuse beebi ning ühe hooldaja surnuks pussitamises.

Mõlemad mõrvad šokeerisid belglasi. Möödunud pühapäeval toimus Dendermonde`is leinarongkäik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles