Šotimaa asub nõidadele armu andma

Copy
31. oktoobri halloweeni pidustused Salemis, Massachusettsi osariigis USAs. Salemis leidsid 1690ndatel aset kurikuulsad nõiaprotsessid ning nüüdisajal peetakse seda tänapäevade nõidade ning halloweeni austajate pühapaigaks.
31. oktoobri halloweeni pidustused Salemis, Massachusettsi osariigis USAs. Salemis leidsid 1690ndatel aset kurikuulsad nõiaprotsessid ning nüüdisajal peetakse seda tänapäevade nõidade ning halloweeni austajate pühapaigaks. Foto: JOSEPH PREZIOSO / AFP / Scanpix

​Šoti parlament võib peagi kaaluda armuandmist tuhandetele inimestele – peamiselt naistele –, kes anti sajandite eest kohtu alla ning hukati süüdistatuna nõiakunstis.

Šoti parlamendiliige Natalie Don teatas sotsiaalmeedias, et alustab parlamendis seaduseelnõu väljatöötamist, mille eesmärk on taotleda armuandmist nõidumise eest süüdi mõistetud ning hukatud isikutele.

«Nende naiste vale kriminaliseerimine ainult tugevdab tänapäeval soolisi stereotüüpe ja ma usun, et selle ebaõigluse hüvitamine mõjutab oluliselt ka meie ühiskonnas jätkuvalt eksisteerivaid soolisi ja patriarhaalseid hoiakuid,» ütles Šoti Rahvuspartei liige Don.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles