Mehhikos Tijuanas tapeti nädala jooksul teine ajakirjanik

BNS
Copy
Sündmuskoht
Sündmuskoht Foto: EPA/Scanpix

Mehhiko põhjaosas Tijuanas tapeti pühapäeval ajakirjanik, kes varem oli riigi presidendilt oma elu kaitseks abi küsinud. Tegemist on teise ajakirjandustöötaja tapmisega Tijuana linnas vähem kui nädala jooksul.

Baja California osariigi prokuratuuri teatel tulistas kurjategija autos istunud naisajakirjanikku, kes suri saadud vigastuste tõttu.  

Maldonado töötas erinevates väljaannetes, sealhulgas Baja California endisele kubernerile Jaime Bonilla Valdezile kuulunud väljaandes Primer Sistema de Noticias (PSN). Ta võitis PSN-i vastu aastaid kestnud kohtuasja seoses oma ebaseadusliku vallandamisega.

2019. aastal pöördus ta abi saamiseks riigi presidendi Andrés Manuel López Obradori poole.

Ajakirjaniku advokaadi sõnul pidi talle kohtus mõistetud kahjutasu 24 000 USA dollarit välja makstama teisipäeval.

Mehhiko on ajakirjanike jaoks üks ohtlikumaid paiku maailmas. Piirideta Ajakirjanikud (RSF) peavad Mehhikot koos Afganistani ja Jeemeniga ajakirjanikele kõige ohtlikumaks paigaks. Eelmise nädala esmaspäeval leiti Tijuanas oma kodu lähedalt surnuna fotoajakirjanik Margarito Martínez.

Vähemalt seitse ajakirjanikku tapeti AFP arvepidamise järgi Mehhikos 2021. aastal. Alates 2000. aastast on Mehhikos tapetud üle saja ajakirjaniku ja vaid osa kuritegudest on viinud süüdimõistva kohtuotsuseni.

Esmaspäeval mõistis tapmised hukka ÜRO peasekretär António Guterres, kes edastas kaastundeavalduse Maldonado perekonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles