SANKTSIOONIÄHVARDUS ⟩ Millega saaks lääs Putinit Ukraina ründamise korral karistada? (6)

Postimees
Copy
Ukraina toetuseks korraldatud meeleavaldus läinud nädalavahetusel Berliinis.
Ukraina toetuseks korraldatud meeleavaldus läinud nädalavahetusel Berliinis. Foto: Jakub Podkowiak / PRESSCOV / ZUMA Press Wire / Scanpix

Ameerika Ühendriigid ja Euroopa maad on lubanud Venemaad ja selle presidenti Vladimir Putinit Ukraina ründamise korral asuda pitsitama karmide finantssanktsioonidega, kuid täpsematest karistusmeetmetest rääkides on seni jäädud kidakeelseks.

Häguseid ähvardusi on lääneriikide liidrid seni õigustanud ennekõike sellega, et Putinit soovitakse hoida teadmatuses. Samas pole ka selge, kui tugev on üksmeel USA ja Euroopa maade vahel sanktsioonide küsimuses.

Seejuures näitas hiljutine konsultatsioonifirma EY üleilmne uuring, et mitte kusagil maailmas ei peljata sanktsioonide kahju nii palju kui Saksamaal. Kui üle ilma kokku 2410 suurettevõtte juhti hõlmanud küsitluses pelgas enamik äriliidreid kliimamuutuste mõju ja teisele kohale riskide loetelus tulid 44 protsendiga suurenevad geopoliitilised pinged, siis Saksamaal kartis riikidevaheliste pingete mõju ettevõtlusele 65 protsenti juhtidest, vahendas Die Welt.

Kaalumisel on Venemaa vastu siiski hulk eri meetmeid, alates laiaulatuslikest kuni konkreetselt Putini ja tema lähikonna vastu suunatuteni. Uudisteagentuur AP tegi ülevaate võimalikest sanktsioonidest, mida Kremli vastu kasutada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles