Harv lumesadu peatas eile Euroopa tihedaima liiklusega lennujaama töö Istanbulis ja seisak kestab veel ka täna. Ateenas aga tuli kogu Vahemere idaosas kaost loova lumetormi tõttu sulgeda koolid ja vaktsineerimiskeskused.

Istanbuli lennujaamas varises lume all kokku ühe kaubaterminali katus. Ühenduse Euroopa ning Lähis-Ida, Aafrika ja Aasia vahel katkestanud lumesadu sundis 2019. aastal avatud lennujaama esimest korda tegevust peatama, vahendas AFP. Lennujaam jääb suletuks vähemalt täna kella 13ni kohaliku aja järgi (kella 12ni Eesti aja järgi).

Kui Türgi suurima linna lastel oli harvas lumes eile lõbu laialt ning nad ehitasid linna mošeede ümbruses asuvatele väljakutele lumememmi, siis liiklus 16 miljoni elanikuga metropolis langes kaosesse – autod libisesid mööda järske tänavaid alla üksteisele otsa ning maanteedest said parkimisplatsid.

Samuti lumetormi teele jäänud Kreekas langes temperatuur koguni -14 kraadini, sundides eile sulgema Ateenas koole ja vaktsineerimiskeskusi, kaose tõttu katkestati ka parlamendiistung.

Kommentaarid (1)
Copy