Venemaa kandis Navalnõi terroristide ja ekstremistide nimekirja (1)

Copy
Vene opositsioonijuht ja Kremli-kriitik Aleksei Navalnõi Moskva kohtus.
Vene opositsioonijuht ja Kremli-kriitik Aleksei Navalnõi Moskva kohtus. Foto: TATYANA MAKEYEVA / REUTERS / Scanpix

Venemaa kandis teisipäeval Kremli-kriitiku Alekse Navalnõi terroristide ja ekstremistide nimekirja, mis on järjekordne samm opositsiooni mahasurumiseks.

Navalnõi ja mitu tema liitlast, nende seas abi Ljubov Sobol, ilmusid teisipäeval föderaalse finantsseireteenistuse Rosfinmonitoring keelatud isikute nimekirja.

Navalnõi korruptsioonivastase fondi andmetel, mis eelmisel aastal samuti äärmuslikuks kuulutati ja kinni pandi, lisandus teisipäeval nimekirja üheksa Navalnõi liitlast.

Selle otsusega võrdsustati nad paremäärmuslike rahvuslike rühmituste ja välisriikide terroriorganisatsioonidega nagu Taliban ja Islamiriik.

Jaanuari alguses kanti nimekirja kaks Navalnõi abi Leonid Volkov ja Ivan Ždanov.

Vastavalt seadusele külmutavad pangad nende varad ja lõpetavad pangateenuste osutamise.

Venemaa juurdluskomitee algatas mullu 28. septembril kriminaalasja äärmusliku ühenduse loomise ja selle tegevuses osalemise kohta, mis puudutab Navalnõid ja tema lähimaid liitlasi. Navalnõi kannab praegu vanglakaristust, tema liitlased viibivad aga välisriikides.

Navalnõi organisatsioonid kuulutati juulis äärmuslikuks, mistõttu oli tema meeskond sunnitud sulgema regionaalkontorite võrgustiku, mis toetas tema poliitilisi kampaaniaid ja korruptsioonijuurdlusi.

Pea kõik Navalnõi peamised liitlased on sestsaati Venemaalt pagenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles