Tonga püüab tsunami järel hoida ära koroonalaine saabumist abilaevadega

Copy
Abisaadetistega Tongale teel oleva Austraalia kaitseväe aluse Adelaide pardal on avastatud üle paarikümne koroonajuhtumi, mistõttu esialgu sihtpunktis ei maabuta. Pildil laev eelmisel nädalal enne Brisbane’i sadamast lahkumist.
Abisaadetistega Tongale teel oleva Austraalia kaitseväe aluse Adelaide pardal on avastatud üle paarikümne koroonajuhtumi, mistõttu esialgu sihtpunktis ei maabuta. Pildil laev eelmisel nädalal enne Brisbane’i sadamast lahkumist. Foto: Kapral Robert Whitmore / Austraalia kaitsevägi / AP / Scanpix

Pikalt koroonavabana püsinud Vaikse ookeani saareriikides Samoal ja Saalomoni saartel karmistatakse nüüd sulgemismeetmeid, samas kui endiselt haiguse kohapealsest levikust puutumata Tonga pelgab, et tsunamist räsitud riiki saabuvad abilaevad võivad tuua tervishoiukatastroofi neilegi.

Austraalia teatas täna, et parasjagu Tonga poole teel oleva sõjalaeva Adelaide meeskonna liikmete seas on tuvastatud 23 koroonaviirusega nakatumise juhtu. Riigi kaitseminister Peter Dutton ütles, et alus jääb merele seniks, kuin eksperdid hindavad riske, mis võiks kaasneda selle randumisega Tonga pealinnas Nuku'alofas.

«Me ei sea Tonga elanikkonda ohtu, aga samal ajal tahame abi toimetada kohale nii kiiresti kui võimalik,» ütles ta Austraalia Sky Newsile.

Sarnaselt Tongale, kus pole tuvastatud ühtegi kohalikku Covid-19 juhtu, suutis enamik Okeaania saareriike koroonaviirust pikka aega eemal hoida, nüüd on aga äärmiselt kiiresti leviv omikrontüvi jõudnud sinnagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles