Nancy Pelosi kavatseb east hoolimata taas kongressi kandideerida

Copy
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi. Foto: Shawn Thew/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

USA kongressi kõrgeim demokraat ütles eile, et kavatseb kandideerida 19. ametiajaks, et jätkata võitlust demokraatiat ähvardavate eksistentsiaalsete ohtudega. Eeldati, et märtsis 82-aastaseks saav esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi paneb ameti maha ajal, mil parteid võib oodata raske lüüasaamine tänavustel vahevalimistel.

Demokraatide jaoks süngetest prognoosidest hoolimata võtab Pelosi oma liberaalses San Francisco ringkonnas ilmselt lihtsa võidu, kuid ta ei avalikustanud, kas kavatseb ka oma juhirolli säilitada.

«Meie demokraatia on löögi all, sest rünnatakse tõde, rünnatakse USA Kapitooliumi ja osariigiti rünnatakse ka valimisõigusi,» ütles Pelosi videopöördumises.

«Need valimised on ülitähtsad. Kaalul pole midagi vähemat kui meie demokraatia .... ja seepärast kandideerin ma uuesti Kongressi liikmeks ja palun lugupidavalt teie toetust.»

Pelosi, ainus naisspiiker USA ajaloos, asus esimest esindajatekoda juhtima 2007. aastal ja naasis sellesse rolli, kui demokraadid võtsid 2018. aasta vahevalimistel kongressi tagasi.

Olles 2020. aastal taganud oma erakonna nominatsiooni spiikriametisse, vihjas ta, et see on tema viimane ametiaeg.

«Kui inimesed küsivad, millised on kolm kõige olulisemat probleemi, millega kongress silmitsi seisab, siis ma ütlen alati üht ja sama: meie lapsed, meie lapsed, meie lapsed... See on minu põhjus, miks ma kongressis olen, laste pärast,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles