Aleksei Navalnõi vend Oleg kuulutati tagaotsitavaks

Copy
Oleg Navalnõi Moskva kohtus 6. augustil 2021.
Oleg Navalnõi Moskva kohtus 6. augustil 2021. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Venemaa siseministeeriumi tagaotsitavate isikute andmebaasi ilmus kolmapäeval vangis istuva opositsionääri Aleksei Navalnõi venna Olegi nimi.

Andmebaasi kohaselt on tagaotsimine seotud kriminaalasjaga, kuid ei täpsustata, millisega nimelt.

Äsja sai teatavaks, et karistusamet pöördus kohtusse taotlusega tühistada Navalnõi nõndanimetatud sanitaarasja tingimisi karistus ning muuta see tegelikuks vanglakaristuseks.

Advokaat Nikos Paraskevov ütles, et Oleg Navalnõi kuulutati tagaotsitavaks, kuna puudus oma elukohast ajal, kui tema sealviibimist kontrollimas käidi.

«Raporti kohaselt ei ole Navalnõi end tõepoolest arvele võtnud ja tagaotsitavaks kuulutamine on seotud sellega, et inspektsioon käis teda elukohast otsimas ega leidnud ilmselt sealt eest,» ütles advokaat Interfaxile.

Paraskevovi sõnul ei tea ta, kas Navalnõi on riigist lahkunud.

Peaaegu kõik Aleksei Navalnõi tuntumad liitlased on pärast tema vangipanekut Venemaalt põgenenud ja tema organisatsioonid on ära keelatud.

Moskva Preobraženski kohus mõistis Oleg Navalnõi 6. augustil 2021 aastase katseajaga tingimisi vangi koroonapiirangute rikkumise eest ja linnakohus jättis selle jõusse.

Oleg Navalnõi (38) kutsus koos veel mitme opositsioonitegelasega venelasi mullu jaanuaris ilma loata korraldatud rahvakogunemisele, et toetada Alekseid, kes oli naasnud Venemaale pärast Saksamaal mürgitamise tõttu ravil viibimist.

Moskva kohus teatas esmaspäeval, et arutab Navalnõi vangistamise taotlust 18. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles