ÜLEVAADE ⟩ Soome eksministrit süüdistatakse jumalasõna abil homode vaenamises (19)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Vähemusrühma vastu viha õhutamises süüdistatud poliitik Päivi Räsänen saabus koos abikaasa Niiloga esmaspäeval Helsingi ringkonnakohtusse piiblit käes hoides. 
Vähemusrühma vastu viha õhutamises süüdistatud poliitik Päivi Räsänen saabus koos abikaasa Niiloga esmaspäeval Helsingi ringkonnakohtusse piiblit käes hoides. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Seksuaalvähemuste vastu vaenu õhutamises süüdistatav Soome eksminister väidab kohtuprotsessil, et homoseksuaalsust puudutavate piiblitekstide tsiteerimine ei saa olla kuritegu, samas kui prokuröri arvates pole küsimus jumalasõnas, vaid selle kasutamise eesmärgis.

Ringkonnaprokuröri Maija Päivineni Helsingi kohtus ette loetud süüdistuse järgi on endise siseministri Päivi Räsäneni väited, et homoseksuaalsus pole loomulik ja terve sättumus, seksuaalvähemuste võrdsust ja väärikust haavavad ning tekitavad põlgust ja viha, mistõttu on need käsitletavad vähemusrühma vastu viha õhutamisena.

Koos Räsäneniga on kohtu all ka kristlike demokraatide ridadesse kuuluva parlamendiliikme ligi paarikümne aasta tagust teksti levitanud Lutheri sihtasutuse eestvedaja Juhana Pohjola. Mõlemad eitavad rikkumisi, nende kaitsja hinnangul ei peaks kohus piiblitekstide tõlgendamisega tegelema.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles