Poola abordikeelu tõttu surnud järjekordse naise pere: valitsuse käed on verega määritud

Postimees
Copy
Lääne-Poolas Wrocławis viisid kahe õigeaegse abordita jäänud naise mälestuseks inimesed eile küünlaid seadust karmistanud Õiguse ja Õigluse (PiS) partei kontori juurde.
Lääne-Poolas Wrocławis viisid kahe õigeaegse abordita jäänud naise mälestuseks inimesed eile küünlaid seadust karmistanud Õiguse ja Õigluse (PiS) partei kontori juurde. Foto: Krzysztof Zatycki / ZUMA Press Wire / Scanpix

Poolas suri üleeile järgmine naine, kelle rasedust arstid keeldusid pärast loote surma katkestamast. Tema pere süüdistas juhtunus Poola valitsust, kes keelustas aasta tagasi peaaegu täielikult abordi.

Avalikkuses Agnieszka T.-ks nimetatud 37-aastane naine ootas kaksikuid, kui toimetati raseduse esimese trimestri ajal mullu 21. detsembril Lõuna-Poolas asuva Częstochowa haiglasse.

Tema lähedaste avalduse kohaselt oli naine haiglasse jõudes valudes, kuid teadvusel ja muidu hea füüsilise tervise juures.

Esimene loode suri üsas 23. detsembril, kuid arstid keeldusid seda eemaldamast, viidates mullu jaanuaris vastu võetud seadusele, mis keelab abordid ka loote väärarengu korral. Pere sõnul halvenes Agnieszka tervis seejärel kiiresti, vahendas The Guardian.

Haigla ootas veel nädal aega, kui seiskus ka teise kaksiku süda ning siis veel kaks päeva, enne kui katkestas 31. detsembril raseduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles