Eestlasi kahtlustatakse vargusteseerias Vantaa lennujaama parfüümipoes

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Vantaa lennujaama reisiterminal.
Helsingi Vantaa lennujaama reisiterminal. Foto: SCANPIX

Nelja eestlast kahtlustatakse vargusteseeria läbiviimises Helsingi-Vantaa lennuvälja kosmeetikapoes.

Esimene omataoline vargus leidis aset 25. jaanuaril, kus 40ndates meest ja naist kahtlustatakse ligi 1000 eurot maksnud erinevate parfüümide varguses, vahendas iltalehti.fi. Kaup oli fooliumiga vooderdatud kotis, millele turvaväravad ei reageeri.

Järgmisel päeval peeti kinni 50ndates mees, kes oli saabunud Soome samal päeval. Teda kahtlustatakse 60 toote varastamises, mille koguväärtus ulatus 3000 euroni.

Kolmas vahejuhtum leidis aset 27. jaanuaril, kui 30ndates meest kahtlustatakse paarikümne lõhnavee ja parfüümi, mille väärtus ulatub ligi 1300 euroni, vargastamises.

Politsei kiidab turvamehi, kes aitasid kahtlustatavaid tabada. «Turvamehed olid tähelepanelikud ja teatasid toimuvast politseile,» rääkis lennujaama politseiüksuses töötav komissar Tapio Santonen.

Politsei ei oska praegu öelda, et kas vargusteseeria puhul oli tegemist juhusega või on selle taga mingi organisatsioon.

«Nende inimeste omavaheliste sidemete kohta meil andmeid pole. Tundub aga veider, et sama riigi kodanikud jäävad kolm päeva järjest taoliste vargustega vahele,» rääkis Santonen.

Lennujaamas töötavad politseinikud kavatsevad vargusteseeria tõttu järelevalvet tõhustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles