Zelenskõi ärgitas Läänt mitte külvama paanikat seoses Venemaaga (16)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Kiievis pressikonverentsil 28. jaanuar 2022.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Kiievis pressikonverentsil 28. jaanuar 2022. Foto: Ukraina presidendikantselei/AFP/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus reedel lääneriike hoiduma paanika külvamisest seoses Vene sõdurite arvu suurendamisega Ukraina piiride lähistel.

«Meil pole seda paanikat vaja,» ütles Zelenskõi pressikonverentsil välismeediaga. Ta viitas vajadusele mitte kahjustada Ukraina niigi kannatada saanud majandust.

Zelenskõi sõnul ei näe ta praegu suuremat ohtu kui eelmisel kevadel, kui Venemaa tõi samuti oma sõdurid naaberriigi piiride lähistele.

«Kuna on kõik need signaalid, et homme on sõda, on ka signaalid lugupeetud riigipeadelt, kes ütlevad lihtsalt, et homme on sõda. See on paanika – kui palju läheb see meie riigile maksma?» ütles Zelenskõi.

Ukraina lääneliitlased, sealjuures USA, on hoiatanud võimaliku Venemaa sissetungi eest.

«Ukraina jaoks on suurim risk... olukorra destabiliseerimine riigi sees,» ütles Ukraina president.

Lääneriikide teatel on Venemaa toonud Ukraina piiride lähistele üle 100 000 sõduri ja sõjatehnikat. USA, ÜK ja Austraalia vihastasid hiljuti Ukraina võime, andes oma diplomaatide perekondadele korralduse lahkuda Ukraina saatkondadest.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles