EL taunis Venemaa otsust keelata mitme EL-i ametniku sisenemine riiki

Copy
Euroopa Liit. Foto on illustratiivne.
Euroopa Liit. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Euroopa Liit taunis reedel Venemaa otsust lisada mitu EL-i ametnikku nende isikute nimekirja, kellel on keelatud riiki siseneda.

«Euroopa Liit taunib Vene võimude otsust keelata teadmata arvu Euroopa Liidu liikmesriikide ja institutsioonide esindajate Venemaale sisenemine,» ütles EL-i kõneisik avalduses.

«Sellel otsusel ei ole õiguslikku alust ega läbipaistvust ning saab kohase vastuse,» lisati avalduses.

Vene välisministeerium teatas varem, et keelab riiki siseneda mitmel EL-i ametnikul.

«Vastavalt vastastikkuse ja võrdsuse põhimõttele on Vene pool otsustanud pikendada EL-i liikmesriikide ja institutsioonide esindajate nimekirja, kel on keelatud Venemaale siseneda,» teatas avalduses Vene välisministeerium.

Moskva teatel on meede suunatud ka «Euroopa erasõjafirmade vastu, mis tegutsevad maailma eri piirkondades». See viitab asjaolule, et Moskva otsus on ka vastus EL-i sanktsioonidele, mis on seotud Vene erasõjafirmaga Wagner.

EL kehtestas detsembris sanktsioonid Ukraina ja Aafrika teatud piirkondade destabiliseerimises süüdistatava Wagneri grupiga seotud era- ja juriidiliste isikute vastu.

Wagneri grupi suhtes, mis tegutseb lääne hinnangul konfliktitsoonides Kremli heaks, kehtestati varade külmutamine, teatasid diplomaadid.

Lisaks kehtestati sanktsioonid kaheksale eraisikule ja kolmele firmale, ütlesid diplomaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles