Kanada veokijuhid protestivad vaktsineerimiskohustuse vastu (4)

Copy
Vaktsineerimiskohustuse vastu protesteerivad Kanada veokijuhid meeleavaldusel Ottawas.
Vaktsineerimiskohustuse vastu protesteerivad Kanada veokijuhid meeleavaldusel Ottawas. Foto: Lin Wei/Xinhua via ZUMA Press / Scanpix

Sajad Kanada veokijuhid suundusid reedel Ottawasse suurmeeleavaldusele vaktsineerimiskohustuse vastu piiriülesel kaubaveol USAga.

«Vabaduse konvoi», nagu veokijuhid oma protestiaktsiooni nimetavad, on viimastel päevadel kasvanud ja kogub üha rohkem tähelepanu.

Nädalavahetusel protestitakse Kanada pealinnas parlamendi lähistel.

Kanada ja USA kehtestasid jaanuari keskpaigast vaktsineerimiskohustuse veokijuhtidele, kes ületavad kahe riigi ühispiiri, mis on 9000 kilomeetriga maailma pikim.

Protestivad veokijuhid said neljapäeval toetuse Tesla ja SpaceXi asutajalt Elon Muskilt, kes säutsus Twitteris: «Kanada veokijuhid ruulivad.»

Ottawa politseiülem Peter Sloly ütles reedel, et need protestid on üleriigilise ulatusega ja massiivsed.

«Kahjuks on need oma iseloomult polariseerivad,» lausus ta.

Sloly ei osanud öelda, kui palju veokeid või meeleavaldajaid protestile koguneb, kuid ta hoiatas võimalike häirete eest pealinna liikluses ning palus inimestel võimaluse korral teedest eemal hoida.

Tema sõnul kinnitasid protesti korraldajad politseile, et tegu on rahumeelse üritusega, kuid hoiatasid, et mõned inimesed võivad sellega ühineda, et «õhutada viha ja vägivalda».

Peaminister Justin Trudeau õigustas kolmapäeval vaktsineerimiskohustust, märkides, et 90 protsenti veokijuhtidest on juba vaktsineeritud.

Ta nimetas Ottawa suunas liikuvaid veokijuhte väikeseks vähemuseks, kelle «vastuvõetamatud vaated» ei esinda enamikku kanadalastest.

Opositsiooniliste konservatiivide liider Erin O'Toole ütles neljapäeval, et ta kavatseb mõnede veokijuhtidega kohtuda.

Kanada Veokijuhtide Liit ütles, et valdav enamus veokijuhtidest on vaktsineeritud ning taunib kogunemist Ottawas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles