Eesti toetab Serbia viisavabadust Euroopa Liiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu ja selle liikmesriikide lipud
Euroopa Liidu ja selle liikmesriikide lipud Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paet kohtus eile Brüsselis oma Serbia kolleegi Vuc Jeremiciga ja avaldas Serbiale selget toetust viisavabastusperspektiivile Euroopa Liiduga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul tunnustab Eesti Serbia samme Euroopa Liidu suunas liikumisel ning toetab igati Serbia reforme.

«Serbia on ühepoolselt asunud rakendama EL-iga sõlmitud stabilisatsiooni- ja assotsiatsioonilepingut, ootamata ära ratifitseerimisprotsessi EL riikides. Samuti on Serbia väljendanud selget valmisolekut koostööks endise Jugoslaavia kriminaalkohtuga ning aktsepteerinud Euroopa Liidu õigusmissiooni Kosovos,» märkis Paet.

Eesti toetab nii Serbia kui ka teiste Lääne-Balkani riikide viisavabastusperspektiivi. «Loodetavasti saab Serbia peatselt kõigi nõuetega vastavusse, et viisavabadus ELiga saavutada,» ütles Paet.

Eesti välisminister lisas, et kahepoolsetes suhetes tuleb Serbiaga alustada kõnelusi topeltmaksustamise vältimise lepingu ettevalmistamiseks, sest Eesti ettevõtjate huvi Serbias tegutsemiseks on suurenenud.

Paet kutsus Jeremici ka Eestisse külla ning kokku lepiti sel aastal poliitiliste konsultatsioonide toimumises kahe riigi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles