Prantsusmaa asub koroonameetmeid leevendama

BNS
Copy
Prantsuse hävitajad lendamas üle Pariisi Triumfikaare.
Prantsuse hävitajad lendamas üle Pariisi Triumfikaare. Foto: Ludovic Marin/epa/Scanpix

Prantsusmaa alustab kolmapäeval koroonameetmete leevendamist, muuhulgas kaob kohustuslik maskikandmisnõue välitingimustes.

Samuti lõpevad osalejaskonna hulgale seatud piirangud kontsertidel, spordivõistlustel ja teistel üritustel. Kodukontoris töötamine pole enam kohustuslik, kuid see jääb soovitavaks.

Tegemist on piirangute kaheastmelise leevendamisega, mis kuulutati jaanuari lõpus välja sellele vaatamata, et päevane nakatumiste hulk kerkis eelmisel kuul rekordtasemetele. Varem on piiranguid leevendama asunud Inglismaa ja Taani.

Peaminister Jean Castex ütles jaanuaris, et Prantsusmaa «suudab veebruaris tühistada enamiku epideemia ohjeldamiseks kehtestatud piirangutest» tänu uuele vaktsiinipassile, mis asendab senist tervisepassi.

Alates eelmisest kuust näitavad uued passid tõendit kaitsepookimise kohta, mida läheb vaja nii baaridesse ja restoranidesse pääsemiseks kui ka kaugsõidu ühistranspordi kasutamiseks.

Kui senise tervisepassi puhul aktsepteeriti ka negatiivset koroonatesti, siis valitsus otsustas selle võimaluse kaotada, et rohkemaid inimesi kaitsepookimisele ärgitada.

Leevenduse teises faasis avatakse 16. veebruaril ööklubid, mis on olnud suletud alates detsembrist. Spordivõistlustel, kontsertidel ja baarides muutuvad samast ajast peale lubatuks seisualad.

Võimud on seisukohal, et koroonaviiruse omikrontüvi on kiiremale nakatumisele vaatamata vähem ohtlik.

Haigestumise tempo on vähehaaval langenud. Viimase seitsme päeva jooksul registreeriti keskmiselt 322 256 uut juhtuvit. Nädal varem oli see arv 366 179.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles