POSTIMEES UKRAINAS Ukraina poliitiku Borõslav Bereza sõnul mõtleb Putin Nõukogude Liidu taastamisele (3)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Ukraina poliitik Borõslav Bereza andis Postimehele Kiievis veebiintervjuu, kuivõrd endine ülemraada saadik viibib koroonaviiruse tõttu kodus karantiinis. 
Ukraina poliitik Borõslav Bereza andis Postimehele Kiievis veebiintervjuu, kuivõrd endine ülemraada saadik viibib koroonaviiruse tõttu kodus karantiinis. Foto: Mihkel Maripuu

Rääkides Ukraina poliitikast ja riigis valitsevast olukorrast, jätkub juttu lõputult, märkis endine Ukraina ülemraada liige Borõslav Bereza. 47-aastase parteitu poliitiku sõnul ei ole Ukrainas toimunud vähimaidki muutusi alates 2014. aastast, mil Venemaa hõivas osa nende territooriumist.

«Ühiskond mõistab, et täiemahulise sõja võimalus Venemaaga on enam kui võimalik. Mingitel hetkedel on sõja alustamise oht olnud suurem, mingitel pisut väiksem. Praegu on see võimalus Vene vägede koondumise tõttu piirile ja lääneriikide luureandmetele tuginedes suurem kui eales varem,» rääkis Bereza. «Ja me ei räägi siin enam mingitest n-ö rohelistest mehikestest, vaid Venemaa eraldusmärkidega väeüksuste otsesest tungimisest Ukrainasse, sõjalennukite ja tankiüksuste kasutamisest meie territooriumil.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles