Vene dessantlaevade tõrjumiseks pani Rootsi salamisi rannikule laskevalmis hävitusraketid (5)

Postimees
Copy
Samal ajal kui Gotlandil patrullisid jaanuari keskel avalikult soomukid, seati Lõuna-Rootsi rannikul salaja üles veokitel laevatõrjeraketid, et olla valmis astuma vastu Läänemerel liikuvatele Vene dessantalustele.
Samal ajal kui Gotlandil patrullisid jaanuari keskel avalikult soomukid, seati Lõuna-Rootsi rannikul salaja üles veokitel laevatõrjeraketid, et olla valmis astuma vastu Läänemerel liikuvatele Vene dessantalustele. Foto: Karl Melander / EPA / Scanpix

Kui kolm nädalat tagasi kogunesid Läänemerele Venemaa dessantlaevad, käivitas Rootsi kaitsevägi saladuskatte all rannikul raketikaitse ja pani personali kõrgeimasse lahingvalmidusse, et rünnaku korral vaenlase alused uputada.

Kui avaliku reaktsioonina Venemaa aktiivsuse kasvule Läänemerel viis Rootsi jaanuari keskel Gotlandi saarele täiendavaid üksusi ning sõjamasinad sõitsid saarel ringi, siis salaja paigutati Dagens Nyheteri andmeil Lõuna-Rootsi rannikule – täpsemat asukohta ei avaldata – ka 311. raketiüksuse sõdurid.

Raketiüksuse tegevust valvasid Kodukaitse liikmed, et hoida kõrvalisi isikuid eemal ning varjata toimuvat avalikkuse eest.

«Meil olid lõhkelaengutega raketid valmis mitmel platvormil,» rääkis pingelistest päevadest jaanuari keskel nüüd raketiüksuse ülem kapten Mikael, kelle perekonnanime salastatusnõude tõttu Dagens Nyheter ei avalda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles