Strauss-Kahn sattus taas prostitutsiooniskandaali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) eksjuht Dominique Strauss-Kahn (62) sattus taas skandaali keskele.

Prantsuse politsei kahtlustab teda sidemetes prostitutsiooniringiga, mille liikmed korraldasid seksipidusid Pariisis, Madridis, Washingtonis ja Viinis, vahendas AFP.

Grupi peakorter asus Lille’i linnas ja mitmetele sealsetele ärimeestele ning ka politseijuhtidele on juba esitatud süüdistus.

Ametivõimud tahavad Strauss-Kahni küsitleda ülehomme. Teda ootab ees süüdistus juhul, kui uurijad suudavad

Kui peaks selguma, et mees oli teadlik pidudel osalenud naiste prostituudiametist ja sellest, et lustimise organiseerimiseks kulutatud rahad olid saadud ebaausal teel, siis ootab Strauss-Kahni ees süüdistus.

Strauss-Kahn oli sunnitud IMFi juhi kohalt lahkuma mullu mais, kuna teda süüdistati hotelli toateenija vägistamises New Yorgis. Kohtulugu jooksis ummikusse, kuid intsidenti puudutav tsiviilhagi USAs on pooleli.

Vahejuhtum tõmbas kriipsu peale mehe ambitsioonidele pürgida Prantsusmaa presidendiks tänavu kevadel.

Prantsusmaale naasmise järel seisis ta silmitsi kirjanik Tristane Banoni esitatud vägistamissüüdistusega. Kuigi tõendeid 2003. aastal juhtunud intsidendist oli, siis nimetati vahejuhtum aegunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles