Liibanoni ränk majanduskriis tõukab noori mehi ISISe rüppe (1)

Postimees
Copy
Mahmoud Seifi vend Bakr tapeti eelmisel nädalal Iraagi sõjaväe õhurünnakus arvatavate mässuliste vastu. Pildil Seif perekonna kodukülas Wadi Nahleh’s oma kodu rõdul.
Mahmoud Seifi vend Bakr tapeti eelmisel nädalal Iraagi sõjaväe õhurünnakus arvatavate mässuliste vastu. Pildil Seif perekonna kodukülas Wadi Nahleh’s oma kodu rõdul. Foto: Bassem Mroue / AP / Scanpix

Üha sügavamasse majanduskriisi vajuva Liibanoni põhjaosa kehval järjel ja kõrvalistest küladest on viimastel kuudel jäljetult kadunud kümneid noori mehi, keda arvatakse olevat liitunud terrorirühmitusega ISIS.

Bakr Seif pidi kahe nädala pärast abielluma, nii et tema ema ei imestanud sugugi, kui noormees ütles, et läheb kihlatuga kokku saama ja on lõunaks kodus tagasi. Kui ta aga ei naasnud öö hakuks koju, helistas ema poja pruudile, kelle sõnul polnud noormees tal külas käinud.

Seifi ema nägi poega viimati sel päeval, mullu 8. detsembril. Eelmisel pühapäeval oli mees nende üheksa inimese seas, kes hukkusid Iraagi sõjaväe õhurünnakus arvatavate mässuliste vastu riigi idaosas. Vähemalt neli tapetutest oli liibanonlased – kõik pärit samast vaesest külast Tripoli lähistelt Põhja-Liibanonist.

Seifi ja paljude teiste sama kandi noorte meeste otsus astuda mässuliste ridadesse tekitab Liibanonis hirmu, et äärmusrühmituste värbajad kasutavad ära majanduskaostest ja usupingetest põhjustatud frustratsiooni ja meeleheidet, kirjutas uudisteagentuur AP.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles