YouTube ja Facebook blokeerisid mitu Ukraina separatistide kontot

Copy
YouTube'i logo Los Angeleses 6. oktoober 2021.
YouTube'i logo Los Angeleses 6. oktoober 2021. Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

YouTube ja Facebook blokeerisid reedel mitu kontot, mis on seotud Ukraina separatistidega, mil on kasvanud pinged Moskva ja Lääne vahel Ukraina üle, teatasid isehakanud rahvavabariigid.

Separatistlikud Ida-Ukraina piirkonnad peavad valitsusvägedega relvavõitlust alates 2014. aastast, mil Venemaa annekteeris Krimmi.

Mitu isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi separatistlike võimude kanalit jäi reedel kättesaamatuks.

Lugansk teatas oma ametlikul uudistesaidil, et tema kanalid tõkestati selgituseta.

Luganski infokeskuse kanal oli suletud. Kanalit otsides ilmus ekraanile sõnum: «See konto tõkestati YouTube'i kogukonna reeglite rikkumise pärast.» Veel mitmel separatistide kanalil oli sama sõnum, sealjuures Donetski informatsiooniministeeriumi ja võitlejate kanalitel.

Samuti blokeeris Facebook Luganski nõndanimetatud rahvamiilitsa lehekülje, ütles Luganski esindaja Vene riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti.

YouTube ja Facebook ei ole olukorda kommenteerinud.

Ukraina ja tema lääneliitlased süüdistavad Venemaad separatistide toetamises relvade ja võitlejatega. Moskva eitab seda.

Venemaa on toonud Ukraina piirile üle 100 000 sõduri. Moskva väitel ei kavanda see sissetungi, kuid samal ajal on esitanud julgeolekunõudmised, mille seas on nõudmine, et Ukrainast ei saa kunagi NATO liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles