Pence: ma ei saanud valimistulemust ümber lükata, Trumpil polnud õigus

Copy
Mike Pence.
Mike Pence. Foto: Republican National Convention/via REUTERS

USA endine asepresident Mike Pence kummutas reedel otsesõnu Donald Trumpi väited nagu oleks tal olnud kuidagi võimalik 2020. aasta presidendivalimiste tulemust ümber lükata.

Pence'i sõnul polnud endisel presidendil õigus.

Pence puudutas Floridas konservatiivses Föderalistide Ühingus peetud kõnes Trumpi sel nädalal hoogustunud jõupingutusi edendada oma valenarratiivi, et endine asepresident oleks saanud teha midagi takistamaks demokraadi Joe Bideni ametisseastumist.

«President Trumpil ei ole õigus,» ütles Pence. «Mul ei olnud õigust valimistulemust ümber lükata.»

Pence on ka varem kaitsnud oma tegevust 2021. aasta 6. jaanuaril, kuid reedene kommentaar oli kõige jõulisem Trumpi väidete tõrjumine. Ta on tegemas ettevalmistusi võimalikuks kandideerimiseks 2024. aasta presidendivalimistel.

See võib seada ta otseselt konkureerima oma endise ülemuse vastu, kes pole matnud maha mõtet uuesti Valgesse Majja püüelda.

Trump ütles teisipäeval avalduses, et 6. jaanuari Kapitooliumi rünnakut uuriv komisjon peaks hoopis uurima, miks Pence ei saatnud valmistulemusi uuesti kontrollimisele. Eelmisel pühapäeval aga väitis Trump taaskord, et Pence oleks saanud tulemust ümber lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles