Venemaal levitatakse agaralt infot: «Ukraina relvajõud avasid tule» (31)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ukraina jõud piiril eile, 4. veebruaril.
Ukraina jõud piiril eile, 4. veebruaril. Foto: OLEKSANDR KLYMENKO/Scanpix Baltics

Venemaa suhtluskanalites levitatakse infot, et Ukraina relvajõud avasid tule Põhja-Donetski elurajoonidele. Samas hoiatas USA võimaliku korraldatava libarünnaku eest paar päeva tagasi. 

Ehkki sotsiaalmeediakanalites leviva info teatel tulistatakse nii elurajoone kui ka Donetski lennuvälja 120 mm miinipildujatest, on Vene meediakanalid tagasihoidlikud ja seda ei maini. 

Paar päeva tagasi teatas Pentagon, et nende andmeil võib Venemaa ettekäändena kasutada libarünnakut, õigustamaks tõelist kallaletungi oma endise Nõukogude Liidu naabri vastu.«Meil on teavet, et venelased tahavad tõenäoliselt lavastada ettekäänet sissetungiks,» ütles USA kaitseministeeriumi pressiesindaja John Kirby varem, kirjutas Postimees

Majandusekspert ja riigitegelase Raivo Vare sõnul levitatakse infot Telegram-kanalites. «Kusjuures see on korduv, see on sarnane. Mis viitab sellele, et see on koordineeritud,» sõnas Vare. «Minu enda transkriptsioon on selline, et nad ehitavad lihtsalt seda build-up case'i üles. Ma ei usu, et nad kohe alustavad midagi,» pakkus Vare, lisades, et tegu on ammutuntud skeemiga, mida USA mainis. 

Sellist kaadrit jagavad ühismeedias mitmed kremlimeelsed.
Sellist kaadrit jagavad ühismeedias mitmed kremlimeelsed. Foto: twitter

Järgmisel nädalal kohtub Putin Prantsusmaa presidendi Macroniga ning parasjagu toimuvad ka taliolümpiamängud. «Enne seda midagi ei toimu, küll aga on selles ajavahemikus hea ehitada case'i ja see justkui maha müüa. Vähemalt jätta mulje,» pakkus Vare.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles