Võimalik, et Kuku raadio mälumängusaates «Tarkade klubi» on esitatud kunagi küsimus, kus asub maailma suurim isevalmistatud trenažööridega vabaõhujõusaal. Kui mitte, siis küsime ja vastame ise – Kiievis.

Katšalka, nagu kohalikud jõujuurikad Dnepri jõe kaldal asuvasse Hüdroparki 1970. aastatel kohaliku entusiasti Juri Vassiljevitš Kuki poolt rajatud jõusaali kutsuvad, ei ole üksnes suur, vaid ka taskukohane harjutamispaik. Piletit sinna harjutama minekuks osta pole vaja. Kes soovib, see annetab talle meelepärase summa. Kui ei olegi midagi anda, siis pole lugu: lihtsalt tule ja rassi.

Tegime kahel ja poolel hektaril laiuvale välijõusaalile tiiru peale. Uudistasime ja ajasime juttu harjutajatega, aga samuti jõusaali direktori Pjotr Šahanoviga, lugupeetud mehega, kes valdustel silma peal hoiab, soovijaid meelsasti juhendab või kundedega lihtsalt törts juttu puhub. Nii mõnigi mehepoeg pühib higi, pistab Pjotrile viisakalt käe pihku ja tervitab teda. Käheda häälega, kuid oma olemuselt tagasihoidlik mees on vaieldamatu autoriteet.

Kommentaarid
Copy