ÜLEVAADE ⟩ Ajaloolane: me näeme Soome radikaliseerumist (1)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Reedel Soomes alanud piirangutevastased meeleavaldused on Soome politsei teatel nädalavahetusega raugenud.
Reedel Soomes alanud piirangutevastased meeleavaldused on Soome politsei teatel nädalavahetusega raugenud. Foto: Antti Aimo-koivisto/Scanpix

Helsingi kesklinnas reede õhtul alanud ning kogu nädalavahetuse toimunud meeleavaldus koroonapiirangute ja kütusehinna tõusu vastu on Soome ajaloolase Oula Silvennoineni sõnul märk, et põhjamaa on radikaliseerumas.

Helsingi kesklinnas reede õhtul alanud ning kogu nädalavahetuse toimunud meeleavaldus koroonapiirangute ja kütusehinna tõusu vastu on Soome ajaloolase Oula Silvennoineni sõnul märk, et põhjamaa radikaliseerub.

Soome sotsiaalteadlaste sõnul on pandeemia venides üha suurem osa ühiskonnast otsustanud piirangute vastu tänavatele tulla.

«Selle ürituse väärtus ja ligitõmbavus seisneb selles, et inimesed tahavad kaasa minna nende silme ees toimuva tõsielusõuliku tegevusega,» analüüsis Euronewsile proteste jälginud Helsingi Ülikooli teadlane Niko Pürhönen. Ta lisas: «Protestijate grupeeringute vahel on tegelikkuses väga suured käärid ning nad on üldjoontes olnud äärmiselt halvasti organiseeritud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles