Austrias hukkus lumelaviinides kolme päevaga üheksa inimest

Copy
Päästetööd lumelaviini järel.
Päästetööd lumelaviini järel. Foto: ZEITUNGSFOTO.AT

Austrias on viimase kolme päevaga saanud enam kui sajas lumelaviinis üle kogu riigi surma üheksa inimest, teatasid pühapäeval võimud.

Enamik laviine tabasid läänepoolset Tirooli piirkonda ning ainuüksi reedel hukkus viis inimest, teatas päästeteenistus.

Politsei andmeil hukkus rühm Rootsi suusatajaid, kes sõitsid giidiga kaardistamata radadel Šveitsi piiri lähedal Ischglis.

Laviin viis kaasa giidi ja neli rühmaliiget ning vaid üks neist jäi ellu. Ta suutis abi kutsuda ning transporditi helikopteriga minema.

Hoiatusmärgid.
Hoiatusmärgid. Foto: LEONHARD FOEGER

Reedel jäid Auffachi küla lähedal laviini alla kaks murdmaasuusatajat, 60-aastane mees ja tema 61-aastane abikaasa, teatas Tirooli politsei.

Laupäeval hukkus Innsbrucki lähedal Schirmnis laviini alla jäänud 58-aastane mees ja veel neli inimest said vigastada.

Lisaks hukkus populaarses Vorarlbergi piirkonnas kogenud 43-aastane suusataja. Austriat tabas nädalavahetusel erakordselt tugev lumesadu.

Päästetööd.
Päästetööd. Foto: LIEBL DANIEL

Söldeni kuurordi lähedal jäid laviini alla ka viis talisportlast, kuid nemad päästeti.

«Viimase kolme päeva jooksul on olnud umbes sada laviinidega seotud õnnetust, millest 70 puhul oli vaja sekkumist,» teatasid Tirooli kohalikud võimud pühapäeval, nimetades olukorda «pretsedendituks» ning hoiatades, et see jätkub.

Viimastel aastatel on Austrias igal aastal laviinides hukkunud pea 20 inimest, viimastel aastatel küll vähem, sest pandeemia tõttu on suusatajaid oluliselt vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles