Hiina tennisetäht Peng Shuai kohtus Thomas Bachiga

Copy
Peng Shuai.
Peng Shuai. Foto: Adam Hunger/SCANPIX

Hiina tennisetäht Peng Shuai teatas, et kohtus Pekingi taliolümpiamängudel rahvusvahelise olümpiakomitee presidendi Thomas Bachiga.

Tennisetäht kirjeldas kohtumist esmaspäeval spordilehes L'Equipe avaldatud usutluses. «Laupäeval sõime koos õhtust ning pidasime mõnusa arutelu ja mõttevahetuse,» ütles Peng, kes teatas intervjuus ühtlasi spordist loobumisest.

«Bach küsis minult, kas ma kaalun uuesti võistlemist, millised on minu projektid, mida kavatsen teha ja nii edasi,» rääkis Peng, keda saatis Hiina olümpiakomitee personaliülem Wang Kan, kahele L'Equipe'i ajakirjanikule.

Peng kinnitas ajakirjanikele ühtlasi, et ta pole kuskile kadunud olnud. «Ma ei kadunud kunagi kuskile. Lihtsalt väga paljud inimesed saatsid mulle korraga sõnumeid ja nii paljudele sõnumitele oli lihtsalt võimatu vastata,» ütles Peng. «Aga ma olen oma lähedaste sõpradega alati tihedalt suhelnud. Rääkisin nendega, vastasin nende meilidele, rääkisin ka naiste tenniseliidu (WTA) esindajatega,» lisas naine.

Naiste tenniseliidu WTA juht Steve Simon väljendas eelmise aasta lõpukuudel jätkuvat muret Pengi saatuse pärast, kes väidetavalt süüdistas mõjukat Hiina poliitikut seksuaalrünnakus. Simon kahtlustas, et Pengi nimel saadetud sõnumid ei pruugi olla ehtsad ega väljenda tema vaba tahet.

Peng ise kinnitas samal ajal siiski Singapuri meediale, et pole kunagi kedagi seksuaalrünnakus süüdistanud. «Esiteks pean ma rõhutama väga olulist asja: ma pole kunagi öelnud ega kirjutanud, et keegi oleks mind sundinud seksuaalaktile,» ütles Peng tollal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles