Ottawa linnapea kuulutas linnas välja eriolukorra (13)

BNS
Copy
Meeleavaldajad Ottawas
Meeleavaldajad Ottawas Foto: Reuter/ScanPix

Kanada pealinna Ottawa linnapea Jim Watson kuulutas pühapäeval meeleavalduste tõttu välja eriolukorra.

Watson kulutas otsuse välja Eesti aja järgi pühapäeva hilisõhtul.

Linnavõimude avalduse kohaselt peegeldab eriolukorra väljakuulutamine tõsist ohtu elanike turvalisusele seoses käimasolevate meeleavaldustega ning rõhutab linna vajadust abi järele teistelt piirkondadelt ja valitsustasanditelt.

Watson ütles pühapäeval raadiojaamale CFRA antud intervjuus, et protestid on täielikult kontrolli alt väljunud ja meeleavaldajatel on politseist suuremad jõud.

«Olukord tuleb ümber pöörata. Peame oma linna tagasi saama,» kurtis linnapea.

Sajad veoauto- ja veoautojuhid sõitsid jaanuari lõpus Ottawasse, et avaldada meelt USA piiri ületamiseks vajaliku vaktsineerimise ja muude koroonapiirangute vastu. Kesklinn on sellest ajast peale raskeveokitega blokeeritud.

Ottawa politsei hinnangul oli laupäeval protestivööndis umbes 500 raskeveokit.

Meeleavalduste jätkudes on need üha rohkem muutunud ka valitsuse ja eriti peaministri Justin Trudeau vastasteks.

Ottawa politseiülema Peter Sloly sõnul võttis laupäeval meeleavaldustest osa hinnanguliselt 5000 meeleavaldajat, edastas Kanada rahvusringhääling CBC.

Ottawa politsei hoiatas pühapäeval oma Twitteri kontol, et meeleavaldajatele materiaalset abi osutajad võidakse vahistada. Politsei teatel määrati laupäeval ja pühapäeval umbes 450 trahvi. Seda peamiselt väiksemate rikkumiste eest, nagu liigne helikasutamine ja ilutulestiku tulistamine. Samuti on politsei algatanud meeleavaldustega seoses 97 kriminaaluurimist.

«See, mida me näeme, ei ole ainult Ottawa probleem, vaid üleriigiline mäss. See on hullumeelsus,» kurtis ka Ottawa kauaaegne linnavolinik Diane Deans.

Väiksemaid meeleavaldusi korraldati nädalavahetusel ka teistes Kanada linnades.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles