Rootsis leiti kaks kuud autos olnud mees

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto, millest leiti mees, kes oli seal lõksus olnud juba kaks kuud.
Auto, millest leiti mees, kes oli seal lõksus olnud juba kaks kuud. Foto: SCANPIX

Põhja-Rootsis Umeas leiti reedel kõrvalisel metsateel seisnud lume alla mattunud autost mees, kes oli seal olnud juba kaks kuud.

44-aastase mehe leidsid metsateel mootorsaanidega sõitnud inimesed, kes algselt arvasid, et tegu on lihtsalt mahajäetud autoga. Õnneks kaevasid nad aga auto aknani ning nägid autos kedagi liikumas, vahendas BBC News. Auto tagaistmel kössitas magamiskotis keskealine mees.

Politsei sõnul oli mees väga halvas seisus ning suutis vaevu rääkida. Enda sõnul oli ta autos juba alates 19. detsembrist ning polnud sellest ajast saadik midagi söönud. Oletatavasti jäi ta ellu tänu sellele, et jõi sulatatud lund.

Politsei sõnul ei ole neil põhjust mehe väiteid mitte uskuda.

Mees viidi paranema Umea ülikooli kliinikusse, kus ta juba jõudsasti kosub. Arstid ütlesid, et enamasti suudab inimene ilma toiduta vastu pidada umbes neli nädalat. Üks arstidest arvas, et mees võis pääseda tänu sellele, et ta keha jäi nö talveunne nagu karude puhul.

Rootsi leht Aftonbladet kirjutas, et arvatavasti põgenes mees suurte võlgade eest – nimelt olla ta võlgu üle 1,6 miljoni rootsi krooni. Väidetavalt meest keegi taga ka ei otsinud, sest elukaaslane olevat ta maha jätnud ning sugulastega ei suhelnud juba paarkümmend aastat. Ka jäi ta hiljuti ilma oma elukohast.

Piirkonnas valitses mõnda aega ka 30 kraadine pakane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles